Windows Live Hotmail

Windows Live Hotmail

Oude vertrouwde e-mail website kampt met veiligheidsproblemen

VOOR

 • Ontzettend veel opslagruimte
 • Goede integratie sociale netwerken

TEGEN

 • Warrige interface
 • Ontzettend slecht beveiligd

Gemiddeld
6

Windows Live Hotmail staat vooral bekend als website waar je je Hotmailberichten bekijkt. De gratis dienst omvat echter meer, bijvoorbeeld de integratie van (gratis) kantoortoepassingen (documenten, presentaties, etc.) en online opslag voor foto's. Windows Live Hotmail integreert ook je sociale netwerken (zoals Facebook, Hyves en Myspace) op je persoonlijke pagina.

Microsoft heeft in het verleden een hoop toestanden proberen te koppelen aan de website Hotmail.com. In de opties dwarrelen nog steeds wat oudere functies (zoals de 'Hyves-achtige' pagina's Spaces) maar de hoofdfuncties vinden we bovenin het scherm. Van links naar rechts staan daar Hotmail (je postvak), Messenger (je contacten), Office, Foto'sFoto's en MSN. Een aantal diensten zijn verbonden aan Microsoft's online medium SkyDrive, waar je maximaal 7 GB aan bestanden (of mails) parkeert.

De diensten die Microsoft aanbiedt op Hotmail.com / live.nl hebben potentie. Integratie met pc-programma's als Windows Live Photo Gallery en Windows Live Messenger is prima en e-mailen verloopt soepel. Er is echter één groot probleem: de veiligheid. Je krijgt geregeld mails van (het e-mailadres van) vrienden die reclame blijken te bevatten. Zelfs in Messenger verschijnen te pas en te onpas reclameberichten, schijnbaar afkomstig van je contacten.

Het is een rommeltje op Windows Live Hotmail, Live mail of Live.nl en de naamswisselingen zijn niet het grootste probleem. Windows Live Hotmail biedt ontzettend veel opslagruimte maar verzuimt op het gebied van veiligheid. De meeste gebruikers zijn de 'vage' reclamemails van contacten inmiddels gewend maar Windows Live Hotmail moet haar beveiliging verbeteren. Identiteitsdiefstal is geen klein probleem.

Windows Live Hotmail

Naar de site

Windows Live Hotmail

Beoordelingen about Windows Live Hotmail

 • door Anonymous

  en dat ik me wacht word niet kan veranderen.
  ik word schijt ziek er van dat ik niet in me hot mail kankomem
  ...   Meer

 • door Anonymous

  niet altijd even OK.
  Gebruik nu al jaren <taglink type="program" country=&a...   Meer

Promotie×
Poppy Cat | Garden Patio | Shameless