Windows 8

Windows 8

Geschikt voor tablets: touch bediening, nieuwe apps en minder op macht belust

Met Windows 8 stapt Microsoft de wereld van de tablets binnen. De interface van Windows 8 is geoptimaliseerd voor touch screens, heeft eigen apps, werkt sneller dan Windows 7 en biedt veel nieuwe functies.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

 • Goede update functie voor oude Windows-versies
 • Sterk verbeterde prestaties
 • Lage systeemeisen
 • Comfortabel bedieningsconcept

TEGEN

 • Interface aanvankelijk verwarrend
 • Bediening met muis en toetsenbord is niet intuïtief

Uitmuntend
8

Met Windows 8 stapt Microsoft de wereld van de tablets binnen. De interface van Windows 8 is geoptimaliseerd voor touch screens, heeft eigen apps, werkt sneller dan Windows 7 en biedt veel nieuwe functies.

Nieuwe functies, meerdere edities

 

Windows 8 is verkrijgbaar in verschillende edities. Naast de versie voor thuisgebruikers zijn er ook uitgaven voor bedrijven: Windows 8 Pro en Windows 8 Enterprise.

Windows 8 introduceert de voor tablets geoptimaliseerde Windows Store Apps. Bij grote displays zie je twee apps in de zogenaamde Snap-Modus naast elkaar. Een aantal apps, waaronder mail, agenda, camera en een mediaspeler, zijn reeds vooraf geïnstalleerd.

Windows 8 wordt geleverd met Internet Explorer 10. Deze is zowel als klassieke Windows-applicatie als Windows Store App te gebruiken. Tools zoals de verkenner en de nieuwe Task Manager zijn geoptimaliseerd voor het bedienen met je vinger. Het nieuwe Systeemherstel brengt Windows 8 desgewenst terug naar de fabrieksinstellingen of behoudt alle geïnstalleerde programma;s en instellingen voor een nieuwe installatie.

Windows 8 Pro heeft Windows Media Center als gratis add-on. Ook heeft deze versie de Windows Remote Desktop Server en een versleutelbaar datasysteem. Met deze versie boot je virtuele machines, gebruik je BitLocker versleuteling voor harde schijven, BitLocker ToGo voor verwijderbare media en is het mogelijk op te starten vanuit verschillende Windows-domeinen.

Naast alle functies van Windows 8 Pro biedt de Enterprise editie de volgende extra's: volledige installatie op usb-sticks met Windows ToGo, veiligheidsrichtlijnen voor programma's met AppLocker, VPN-beveiligde toegang op afstand via Direct Access en andere extra functies voor grote netwerken in bedrijven zoals de WAN-technologie BranchCache. De Windows Media Center add-on is niet gratis in Windows 8 Enterprise .

Touch bediening

De hier aangeboden Windows Enterprise 90 dagen test is beschikbaar als ISO-bestand. Deze testversie is bestemd voor ontwikkelaars, maar ook eenvoudig gedownload en geïnstalleerd worden door thuisgebruikers. Na de proefperiode is is het echter niet mogelijk deze editie te kopen. Met een geschikt brandprogramma maak je een installatie-dvd. Het is ook mogelijk het ISO-bestand met behulp van een virtuele schijf op te starten.

De werking van Windows 8 is geoptimaliseerd voor touch screen. Met je vingertoppen start je de nieuwe Windows Store Apps en gebruik je de nieuwe tiles om je sociale netwerken, je mail en het actuele weer te bekijken. Even vegen en je schakelt terug naar de vertrouwde desktop view. Met een toetsenbord op het scherm voor je teksten in op tablets,

Windows 8 zit bovenop het normale bureaublad met een compleet nieuwe interface. Je navigeert met behulp van kleurrijke tegels. Onder de motorkap zorgen verbeteringen zoals een nieuw datasysteem voor hogere prestaties.

Conclusie: Snelle en tablet-vriendelijke Windows-versie

 

Windows 8 gebruikt minder geheugen dan oudere versies van Windows en is ook stukken sneller. Ook zonder de nieuwe interface is een upgrade de moeite meer dan waard. Windows 8 zet het hele Windows-concept op zijn kop en introduceert vele praktische verbeteringen. Niet alleen tablet-gebruikers kunnen zich verheugen op de nieuwe Windows.

Beoordelingen about Windows 8

 • Anton van Gils

  door Anton van Gils

  ik wil windows 8.
  waar om kan windows 10 geen windows 8 worden ik ben al uren bezig.   Meer

 • Anton van Gils

  door Anton van Gils

  hoe download ik windows 8.
  deze pc wil windows 8 niet downloaden dit is windows 10 het scherm is bij windows 10 ...   Meer

 • door Anonymous

  Top Windows 8.1 werkt perfect , maar is trail versie van 90 dagen, wat dan.
  Mijn vraag is de volgende ik heb Win...   Meer

 • Anonymous

  door Anonymous

  ik heb het windows nodig .
  goed windows 8 ik heb die al nodig om iets mee te doen mag da van julie
  Pros:...   Meer

 • door Anonymous

  I love it.
  Geen problemen met installeren.Supersnel starten. Prima met de muis te werken. Interactieve tiles! I...   Meer

Promotie×
Watch movie | Titanic (1997) | Dermatology