Wikipedia

Wikipedia

Gigantische online encyclopedie met meer dan 10 miljoen artikelen

VOOR

  • Gigantische encyclopedie
  • Zelf artikelen toevoegen
  • Artikelen exporteren als PDF
  • Boeken samenstellen

TEGEN

  • Geen directe links Wikibooks/Commons

Excellent
9

Wikipedia is een waar begrip op het gebied van online informatie. De Nederlandstalige versie van de website telt meer dan 660.000 artikelen, een aantal dat dagelijks groeit.

Iedereen die de laatste 10 jaren niet in een grot heeft geleefd kent Wikipedia. De website biedt bergen artikelen in uiteenlopende talen, met veel informatie-uitwisseling tussen artikelen onderling. De interface van Wikipedia kenmerkt zich door extreme eenvoud: een zoekveld en een taalkeuze-menu sieren de voorpagina van deze encyclopedie.

Na het invoeren van een term zoek je via menu's aan de linkerkant gemakkelijk een vertaling van het begrip (of het artikel in een andere taal). Ook is het mogelijk om vanuit het menu andere trucjes toe te passen op het artikel. Zo exporteer je teksten gemakkelijk naar PDF of voeg je ze toe aan samenstel-gereedschap Boekenmaker. Je stelt op deze wijze zowaar je eigen boek samen.

Wikipedia is omvangrijk en dit maakt het zoeken van informatie niet altijd even gemakkelijk. Er is zoveel te halen en soms is het dan ook onvermijdelijk dat je verdwaalt in dit doolhof van naslagwerken. Zoek je bijvoorbeeld een vervoeging van een werkwoord, dan vind je deze niet vanaf de hoofdpagina op Wikipedia. Hiervoor moet je naar zusterproject Wikibooks gaan, wat niet direct mogelijk is via Wikipedia.org. Ook afbeeldingendatabase Wikimedia Commons heeft geen directe link op de site.

Wikipedia is de katalysator die de kracht van het internet en vrije informatie-uitwisseling belichaamt. De website offreert een immense hoeveelheid informatie, hoewel de data niet altijd terug te vinden is. Zo vind je bepaalde Wiki-informatie wél via Google maar niet via de zoekbalk op de website zelf. De informatie is er; nu nog een juiste indeling van databases.

Wikipedia

Naar de site

Wikipedia

Beoordelingen about Wikipedia

Promotie×
2019-01-15 Ticketmaster Event Tickets Ticketmaster Tickets - Live Event Tickets for Concerts, Festivals, Sports, Music | islam4all | Descargar