Viber

Viber 5.1

Viber voor op je telefoon en voor thuis

Met de Windows 10-versie van de populaire messaging-applicatie Viber chat en bel je met je contacten en deel je grappige stickers en andere afbeeldingen met ze. Dit kan zowel vanaf je telefoon als met je thuis-pc.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

 • Uitstekende gesprekskwaliteit
 • Heldere interface
 • Automatische contacten importeren
 • De Connect-functie
 • Widgets

TEGEN

 • Geen videogesprekken
 • Geen innovatieve functies

Goed
7

Met de Windows 10-versie van de populaire messaging-applicatie Viber chat en bel je met je contacten en deel je grappige stickers en andere afbeeldingen met ze. Dit kan zowel vanaf je telefoon als met je thuis-pc.

Chatten en bellen, thuis en buitenshuis

Wil je Viber voor Windows 10 downloaden, dan moet je het programma eerst op je Android, iPhone, BlackBerry of Windows Phone geïnstalleerd hebben. Tijdens het registratieproces wordt om je telefoonnummer gevraagd, waarna je een code om de app in Windows 10 te activeren ontvangt.

Nu wordt de lijst met je contactpersonen geïntegreerd in de applicatie. Zo zie je al je Viber-vrienden en kun je met ze communiceren.

Met Viber 10 voor Windows chat je, bel je (geen video) en stuur je grappige smileys. Chatten doe je met tot wel 40 contactpersonen tegelijk. Viber integreert een aantal handige Windows 10-functies, zoals meldingen, dynamische pictogrammen en een Dock-functie.

De meldingen werken goed en worden op het home-scherm van je apparaat weergegeven. De widget geeft de details van je laatste gesprek of oproep weer. Ook kun je je contacten vastzetten om zo direct toegang tot ze te hebben. Tot slot zet je met de Connect-functie je Viber-gesprek voort in een hoek van je scherm terwijl je ondertussen van andere apps gebruik maakt. Superhandig.

Duidelijke, maar kale interface

Deze versie van Viber is helemaal opgemaakt in de stijl van Windows 8. De interface is helder, met paarse details op een witte achtergrond. De knoppen zijn groot en duidelijk bedoeld voor gebruik met een touch-apparaat. Het is allemaal erg overzichtelijk, maar ook een beetje kaal. De gesprekskwaliteit is opvallend goed: tijdens onze test was alles uitstekend te verstaan.

Het beste van Viber is echter dat je het zowel op je smartphone als op je pc kunt gebruiken. Dat is erg handig, want zo zet je het gesprek dat je onderweg naar huis in de trein voerde, gewoon voort op je laptop of pc.

Goed, maar niet uitzonderlijk.

Dat Viber 10 voor Windows een zeer uitgebreide messaging app is, moge duidelijk zijn. Het programma verbruikt weinig geheugen, ziet er goed en heeft een uitstekende geluidskwaliteit. Net zoals alle concurrentie.

Viber voor Windows 10 doet niks anders dan je met Skype of LINE ook al kunt. Sterker nog, omdat je geen bestanden kunt delen of kunt videobellen, is Viber voor Windows 10 eigenlijk minder uitgebreid dan zijn rivalen. Als je Viber voor Windows 10 dus al niet regelmatig op je telefoon gebruikt, is er geen enkele reden om van messaging app te veranderen.

Beoordelingen about Viber

 • Adel Hanafy

  door Adel Hanafy

  super.
  `super goed lekker duidlijk kletsen overaal op de werld dan ook de telfooon van 2016
  Pros: neemt nie...   Meer

Promotie×
leapfrog geo | The Avengers | Email a Friend