Excellent
9

Tomb Raider is een actiegame waarin je als Lara Croft speelt, de stoere heldin die in de jaren 90 furore maakte op pc en spelcomputer. Dit keer is Lara een heel stuk jonger; toch weet ze al precies wat overleven inhoudt.

Lara is een jonge meid met een duidelijk plan, ze wil archeologe worden. Bepakt met een notitieblok en muziekspeler gaat ze vol verwachting op een expeditie richting Japan. Onderweg komt het schip in de problemen en strandt ze op een eiland. Daar leert ze te overleven in een ruige omgeving. Tevens leert ze direct dat er een rare sekte op het eiland woont en 'nog iets anders'. Tomb Raider vertelt heel goed het verhaal van hoe Lara Croft de vrouw is geworden die we kennen uit de eerdere games.

Gameplay

Tomb Raider doet al heel gauw denken aan de Uncharted-serie voor de PlayStation 3. Toch zijn er wel degelijk verschillen. De wereld is na een tijdje spelen veel opener dan welke Uncharted ook. Oké, het valt nog steeds in het niet bij GTA, maar je geniet redelijk veel vrijheid. Zo ben je soms best lang aan het zoeken waar je heen moet. In Tomb Raider moet je wapens en gereedschappen upgraden. Dit doe je door voldoende 'scraps' te verzamelen. Daardoor dwingt het spel je om als een avonturier(e) het eiland te verkennen.

Tevens staat de ontwikkeling van Lara hier centraal; zo begin je met een pijl en boog (enigszins á la Far Cry 3 en Crysis 3). Dit wapen heb je simpelweg nodig om te overleven in Tomb Raider. Ook heeft Lara Instinct, iets dat je gek genoeg met een druk op de knop activeert. Hiermee zie je waar je heen moet, of er wat te eten valt in de buurt en of er voorwerpen van interesse in de nabijheid zijn. Veel van de confrontaties lijken meer op jagen dan op de manier van vechten die we gewend zijn in Uncharted. Veelal gebruik je jouw boog om onopvallend je doelwit uit te schakelen. Dit komt ook omdat Tomb Raider zich veel in het duister afspeelt.

Een complete game

Het verhaal is pakkend en de gameplay uitstekend dus dan mogen de graphics eigenlijk niet achterblijven. Dat doen ze ook zeker niet! Tomb Raider ziet er fantastisch uit. Mooie landschappen worden heel filmisch weergegeven. Het eiland heeft prachtige watervallen en de tempels zien er inheems uit. De afwisseling tussen de verschillende locaties houdt Tomb Raider constant interessant, al is de singleplayer op zich niet heel lang. De personages spreken ook erg tot de verbeelding. Lara Croft steekt hier uiteraard met kop en schouders boven uit, maar ook de andere karakters van Tomb Raider zijn volwassen weergegeven.

De besturing verloopt soepel. Zodra je in de buurt van een muur komt, dan zoek je automatisch dekking. Ook wisselen tussen wapens en het oproepen van de verschillende menu's gaat uitstekend. De cameraposities in Tomb Raider wisselen regelmatig maar dit levert geen problemen op met de besturing. Dit zorgt er voor dat je Tomb Raider nog meer als film ervaart.

Tomb Raider is een uitstekende game die van begin tot eind weet te boeien. Het wisselt vechten af met puzzels en dat alles op een prachtig eiland.

Tomb Raider

Download

Tomb Raider 2013

Beoordelingen about Tomb Raider

Promotie×
Healthy Hour - 健康日記 - Episode 49 | Kurenai BD Sub Indo Batch Eps 1-12 + OVA Lengkap | Queen Sugar S03E07 WEBRip x264-PBS[ettv]