Synoniemen.net

Synoniemen.net

Zoek betekenisverwante woorden in de Nederlandse taal

VOOR

  • Eenvoudig in gebruik
  • Meestal goed en veel resultaat
  • Ook vertaler voor veel talen
  • Site heeft vriendelijke toon

TEGEN

  • Reclames hinderen navigatie

Uitmuntend
8

Met Synoniemen.net zoek je gratis naar, jawel, synoniemen van woorden in de Nederlandse taal. De webapplicatie biedt ook een vertaalfunctie voor zo'n 2 dozijn talen, waaronder Engels, Frans, Duits en Spaans.

Een synoniem is, zoals Synoniemen.net ons zelf zo mooi vertelt, een ander woord voor 'een ander woord voor'. Hoe vloeiend onze teksten ook lijken, zelfs bij Softonic maken we dankbaar gebruik van Synoniemen.net. (Doen we dat niet, dan verdriedubbelt gegarandeerd het aantal minuten dat we doelloos naar het scherm staren!) De applicatie is natuurlijk voor wel meer gebruikers van nut: zo helpt Synoniemen.net bijvoorbeeld als je wat variatie nodig hebt in je werk- of schoolverslag.

Synoniemen.net is eenvoudig in gebruik. Linksboven typ je een woord in de balk en vervolgens klik je op 'synoniemen zoeken.' Elk resultaat is 'klikbaar', zodat je ook van die woorden eenvoudig de synoniemen vergaart. Onder de lijst met resultaten vind je een knop waarmee je een mooie grafisch 2D-weergave van de woordverbanden opent. Naast het Nederlands beheerst Synoniemen.net tevens veel andere talen: via de balken rechtsboven vertaal je erop los.

De webdienst is kosteloos, maar dat betekent wel dat de site barst van de reclames. Deze zijn soms moeilijk te onderscheiden van de zoekresultaten. Ondanks de advertenties, valt Synoniemen.net toch juist op door de vriendelijke toon. De auteur van de site geeft in enkele enigszins verborgen teksten tips over gebruik van de dienst. Daarnaast bevatten zijn stukjes relevante links naar collega's als Van Dale, citaten.net en rijmwoorden.nl.

Probeer je een woord te bedenken maar zit je helemaal vast? Wellicht helpt Synoniemen.net met het verlichten van de pijn aan je brein.

Synoniemen.net

Naar de site

Synoniemen.net

Beoordelingen about Synoniemen.net

Promotie×
Bones (feat. OneRepublic) | Heavy Fire Afghanistan 2012 ENG Repack Black Box | ESET Smart Security v8.0.312.3.