Shazam

Shazam

Muziek ontdekken en delen

VOOR

  • Doet sterke muzieksuggesties
  • Andere gebruikers contacteren

TEGEN

  • Geen functie voor muziekherkenning
  • Matige interface
  • Afspeelfunctie ontbreekt

Gemiddeld
6

Shazam is een webapplicatie waarmee je muziek ontdekt en deelt met andere gebruikers. De gelijknamige mobiele versie van de dienst herkent de naam en artiest van muziek die je met je telefoon 'opvangt'. Hoewel je deze optie niet terugziet op shazam.com, heeft de webapplicatie wel degelijk wat te bieden.

Via Shazam's Music Explorer vind je muziek en artiesten die gelijkenis vertonen met het nummer dat je invoert. Deze zoekfunctie is al lang geen noviteit meer, maar het valt niet te ontkennen dat Shazam je smaak zeer goed in kaart weet te brengen en goede muziek-suggesties aandraagt.

Sociaal is Shazam ook; zo laat je met behulp van 'tags' andere gebruikers zien waar jij van houdt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de tag-knop van een specifiek nummer aan te klikken. Uiteindelijk leiden deze tag-activiteiten tot een grote verzameling gegevens, waarmee Shazam bijvoorbeeld de 'Tag Charts' opstelt.

Toch is het jammer dat de functie waar Shazam haar succes aan te danken heeft niet beschikbaar stelt op de site. De concurrentie biedt deze functie namelijk wel. Op de website van Midomi zing of neurie je een nummer waarna de webapplicatie kijkt welke muziek overeenkomt met jouw invoer.

Hoewel de webapplicatie van Shazam een aardig speeltje is, heb je voor 't echte werk toch de mobiele applicaties nodig, zoals Shazam voor iPhone en Android. Laat je toch liever je computer muziek herkennen, dan kun je altijd nog terecht bij Midomi.

Shazam

Naar de site

Shazam

Beoordelingen about Shazam

Promotie×
Justified (23) | Michelle Rodriguez | megalovania piano,