Rust

Rust Alpha 0.1

Online survivalspel geïnspireerd door Minecraft en DayZ

Rust is een origineel spel dat een aantal genres combineert: survival, first person shooter, bouwen… Dit alles speelt zich online af op servers voor maximaal 300 personen. Rust maakt gebruik van een hoogwaardige grafische engine. Dol op originele ervaringen? Dan kun je Rust zeker waarderen!

Lees de volledige beschrijving

VOOR

 • Indrukwekkende grafische engine
 • Mix van genres
 • Online spel

TEGEN

 • Vooralsnog een gebrek aan inhoud
 • Kan frustrerend zijn

Goed
7

Rust is een origineel spel dat een aantal genres combineert: survival, first person shooter, bouwen… Dit alles speelt zich online af op servers voor maximaal 300 personen. Rust maakt gebruik van een hoogwaardige grafische engine. Dol op originele ervaringen? Dan kun je Rust zeker waarderen!

Een enorm bouwspel

Als je een nieuw spel start, word je op een willekeurig punt van het enorme eiland gedropt. Je hebt niet veel bij je: een steen, een zaklamp en twee pleisters. In een wereld vol wilde beesten, dodelijke vallen en andere menselijke spelers die maar wat graag met je willen vechten en je beroven, is het nog niet eenvoudig om met deze beperkte uitrusting te overleven. Gelukkig kun je jezelf verdedigen met de steen, en gebruik je deze ook om grondstoffen te oogsten.

Minecraft-fans komt het oogsten van grondstoffen bekend voor. Met deze grondstoffen maak je nieuwe objecten. Zo bouw je bijvoorbeeld een huis om je spullen in op te slaan. In tegenstelling tot Minecraft is de wereld van Rust echter niet zo relaxed en doet het eerder denken aan het meedogenloze DayZ. De andere menselijke spelers kunnen weliswaar je vrienden worden, maar ze kunnen je net zo goed aanvallen of je huis beroven terwijl je weg bent. Houd je spullen dus goed verborgen!

Volledige en gewaagde gameplay

Weliswaar lijkt Rust op Minecraft door het bouwen van objecten en de mogelijkheid om de omgeving aan te passen, maar daar houdt elke vergelijking op. Het survival-aspect van het spel is groot. Je moet zelf zorgen dat je te eten hebt, warm blijft en je gezondheid op peil houdt. Gebruik wapens om jezelf te verdedigen tegen de andere spelers. Er is genoeg te doen in Rust, waardoor het spel ook op de lange termijn nog uitdagend blijft.

Mooie, maar aanpasbare grafische engine

Rust gebruikt de grafische engine van Unity en ziet er vanaf het eerste moment erg indrukwekkend uit. De kwaliteit van de omgevingen en texturen is werkelijk top, hoewel je er wel een krachtige computer voor nodig hebt. Helaas ziet alles er al vrij snel wat generiek en repetitief uit. Het is dus wachten op wat variatie of een door de gemeenschap gemaakte Unity-mod.

Ons oordeel: een nieuwe topper in het genre

Rust zit nog in de Alpha-versie, maar het spel belooft nu al een klassieker te worden. Door de goede mix van survival, bouwen en actie zou Rust wel eens Minecraft kunnen onttronen. In deze versie is de lijst van te bouwen objecten nog beperkt, maar gezien de snelle ontwikkeling van het spel en de mogelijkheid voor het installeren van mods, verwachten we dat Rust steeds completer en groter wordt. We kijken nu al uit naar de definitieve versie.

Rust

Download

Rust Alpha 0.1

Beoordelingen about Rust

 • door Anonymous

  het spel is leuk maar je ken het niet downloaden.
  ik weet dat het een heel leuk spel is maar je kan het niet dow...   Meer

 • door Anonymous

  leuk spel.
  het is een leuk spel lekker survivalen mensen killen teamen het kan allemaal in rust
  Pros: leuk...   Meer

 • door Anonymous

  het is een toff spel en mijn ign is TheKingOfRust.
  ik wil het spel nog kopen maar ik kijk er altijd naar en het ...   Meer

Promotie×
storici-biografici6 | Rogue Mission FRENCH HDRiP 2018 | Master In The House - 집사부일체Master In The House