RapidShare

RapidShare

Bestanden uploaden en door anderen laten downloaden

VOOR

  • Upload tot 500 mb
  • Weinig reclame

TEGEN

  • Bestandsmanager onoverzichtelijk

Uitmuntend
8

RapidShare is een online opslagplaats waar je gratis bestanden parkeert of juist ophaalt. Met behulp van tijdelijk werkende downloadlinks deel je zo eenvoudig liedjes, video's en documenten met collega's of vrienden.

RapidShare is simpel in het gebruik. Op de lekker minimalistische thuispagina nodigt de site je uit om een bestand van je computer te selecteren en op 'Upload' te klikken. Wanneer dit gebeurt is, krijg je een pagina te zien met 2 URL's: een downloadlink en een 'delete'-link. De 1e is het adres waar het bestand staat geparkeerd; de 2e gebruik je om het, indien nodig, van de servers te verwijderen. Op dezelfde pagina staat een formuliertje waarmee je de downloadlink naar 1 tot 3 ontvangers e-mailt.

Vergeleken met een concurrent als MegaUpload valt RapidShare op door het relatief kleine aantal advertenties, vooral op de downloadpagina's. Ook is de uploadlimiet voor de gratis account met 500 mb zeer degelijk. De bestanden vervallen echter na 10 downloads, wat bij MediaFire niet het geval is. Net als bij die file hosting service krijg je de beschikking over een bestandsmanager wanneer je een RapidShare-account aanmaakt: jammer genoeg is deze vrij onoverzichtelijk door een overschot aan knopjes.

RapidShare is één van de grootste spelers onder de online file hosting sites. De service dankt zijn populariteit vooral aan betrouwbare up- en downloads en een schoon design. RapidShare doet het wel matigjes wat betreft downloadwachttijden en vervaldata van de geparkeerde bestanden. We raden je dan ook aan eens te kijken bij concurrent MediaFire.

RapidShare

Naar de site

RapidShare

Beoordelingen about RapidShare

Promotie×
1x92 Dragon Ball Super | 설 특집 대국민 토크쇼 안녕하세요.E399.190204.720p NEXT.mp4 | Witchtrap.1989.German.DL.1080p.BluRay.x264-SPiCY