Pages

Pages 6.0.5

Uitstekende tekstverwerker van Apple

VOOR

  • Veel opmaakfuncties
  • Mooie ontwerpen beschikbaar
  • Tekstverwerken én dtp
  • Intuïtieve interface

TEGEN

  • Wij vonden ze niet

Excellent
9

Pages is de tekstverwerker van Apple, die deel uitmaakt van het productieve pakket iWork. De software valt op door de vele sjablonen, ofwel 'templates', waarmee je snel een document produceert. Naast een kundige tekstverwerker krijg je met Pages tevens een instrument voor desktoppublishing (dtp) voorgeschoteld, zodat je ook folders en ander materiaal publiceert.

Het grote verschil tussen Microsoft Word en Pages zit hem vooral in uiterlijkheden. Pages legt veel meer de nadruk op het beginnen vanuit een sjabloon, met meer dan 180 ontwerpen om uit te kiezen. Je selecteert in de 2 categorieën 'word processing' (tekstverwerking) of 'page layout' (paginaopmaak) eenvoudig een voorbeeldstijl. Deze stijlen pas je gemakkelijk aan, zodat bijvoorbeeld (sub)koppen in één bepaald document altijd hetzelfde ogen.

Bovenin het scherm (in de formaatbalk) pas je zaken als lettertypes aan of voeg je tabellen en grafieken toe. Deze werkbalk is net als in Word contextgevoelig en verandert dus wanneer je bijvoorbeeld een afbeelding toevoegt. Zo verschijnen er nieuwe opties voor het inpassen van een foto in de tekst. Pages oogt wat betreft de werkbalk als iedere andere tekstverwerker maar kent belangrijke verschillen. Zo lijkt het dat een spellingchecker ontbreekt, maar deze is al geïntegreerd in het besturingssysteem.

Pages valt op door de vele opmaakmogelijkheden en meegeleverde ontwerpen voor documenten. De software is gebruiksvriendelijk en zet je documenten gemakkelijk om naar Word- of zelfs ePubformaat (voor weergave als ebook). Pages combineert opmaak (desktoppublishing) en tekstverwerking op fijne wijze, zodat iedereen met de software uit de voeten kan.

Meeste downloads Kantoorsoftwarepakket voor mac

Meer
Pages

Download

Pages 6.0.5

Beoordelingen about Pages

Promotie×
Almost Human | [Golumpa] Black Clover - 63 [FuniDub 1080p x264 AAC] [23B41935] mkv | graines de genie