Pages

Pages 2.0.1

Tekstverwerker met fatsoenlijke mogelijkheden op iPad, iPhone en iPod touch

VOOR

  • Veel handige sjablonen
  • Gemakkelijk afbeeldingen bewerken
  • Ondersteuning voor iPhone én iPad

TEGEN

  • Omslachtige wijze documenten invoeren

Excellent
9

Pages is de tekstverwerker uit Apple's kantoorpakket iWork. Deze versie is speciaal gemaakt voor de iPad, iPhone & iPod touch en aangepast voor bediening met de vingers. Pages ondersteunt zelfs multi-touch, wat betekent dat je met twee vingers afbeeldingen, grafieken en meer plaatst en bewerkt in je documenten.

Volledige tekstverwerker

Tekstverwerkers komen in veel kleuren en smaken maar écht mobiel zijn ze nooit. Het is dan ook verfrissend om een volledig pakket aan te treffen voor iDevices, met mogelijkheden die uitgebreid lijken. Met Pages maak je verschillende soorten documenten, van scriptie tot flyer of zelfs hele boekwerken. Het virtuele toetsenbord voor iDevices is wellicht een beetje beperkt maar er zijn tal van losse toetsenborden voor je favoriete tablet beschikbaar, om sneller mee te werken.

Beginnen met Pages

Om te beginnen met Pages kies je een sjabloon. Het aantal beschikbare modellen is ontzettend groot, zodat je altijd wel met een gepaste vorm aan de slag kunt. De sjablonen zijn perfect voor het (rap) in elkaar zetten van een brief, CV, scriptie of poster maar ook gewone documenten zijn snel gemaakt. Het wordt pas echt leuk wanneer je afbeeldingen en/of grafieken in je documenten plaatst; dat doe je snel met een tikje op een voorbeeldfoto. Tik daarna op het ronde knopje onderin om de foto te vervangen.

De interface

De interface van Pages is intuïtief. Aan de bovenkant van het scherm vind je gereedschappen voor het kiezen van lettertypes, invoeren van vormen en kiezen van werkstijlen. Tik je een afbeelding of tekstvak aan, dan gebruik je het ronde pictogram met 'i' (voor informatie) om een stijl toe te passen op een tekst. Zo maak je snel een deel vetgedrukt of zet je een afbeelding in een mooi kader. Hoewel Pages Word-documenten leest en bewerkt is het invoeren ervan lastig: dat moet via iTunes of via e-mail.

Conclusie

Pages is een uitgebreide tekstverwerker voor je iPad, iPhone of iPod touch. Speel vooral lekker met de software, want er zitten wel degelijk geavanceerde functies in Pages. Na een hoop tik- en dubbeltikwerk ontdek je dat de mogelijkheden in de buurt komen van een reguliere tekstverwerker; wat veelbelovend is. Je maakt niet alleen een snelle bewerking in bestaande documenten maar prepareert dankzij de vele sjablonen ook snel nieuw werk.

Pages

Download

Pages 2.0.1

Beoordelingen about Pages

Promotie×
Project G.e.e.K.e.R. | Idle Thoughts | My Watch List