Uitmuntend
8

In OpenTTD bouw je wegen, treinstations en complete vliegvelden. De gratis bouwsimulator stelt jou verantwoordelijk voor de infrastructuur van een virtuele wereld.

Start je OpenTTD voor het eerst op, dan ziet de game er misschien wat ingewikkeld uit. Je krijgt verschillende scenario’s voorgeschoteld om te spelen. Elk scenario komt echter uiteindelijk op hetzelfde neer: zorg ervoor dat je de verschillende steden, dorpen en fabrieken op de wereldkaart goed met elkaar verbindt.

Dat kan te land, ter zee en in lucht. Een wegennet, busstations, havens en een overzichtelijke wirwar aan treinsporen; je gooit alles in de strijd om alle vervoer te structureren. Staat er op plek A een boerderij en op plek B een fabriek, dan plaats je twee vrachtwagendepots en leg je een weg tussen de twee plekken. Willekeurig asfalt neerplempen levert niets op in OpenTTD, dus je moet goed nadenken hoe je te werk gaat.

Het TTD in de naam OpenTTD staat voor Transport Tycoon Deluxe. Dit was een populaire SimCity-achtige game in de jaren ’90, die later is omgezet in een gratis spel. Deze gratis versie – OpenTTD dus – heeft een hoop extra opties en ziet er een stukje beter uit dan de oorspronkelijke game. Toch is duidelijk te zien dat OpenTTD een oude game is. De graphics zijn eenvoudig, met als voordeel dat iedere PC OpenTTD aankan.

Heb je een oog voor infrastructuur en goed strategisch inzicht? Dan kun je je lol op met OpenTTD. De tycoon game is gratis, uitdagend en vooral erg verslavend.

OpenTTD

Download

OpenTTD 1.2.3

Beoordelingen about OpenTTD

Promotie×
Käpt’n Balu und seine tollkühne Crew | Scream 3 | Lyn Sal (SA, Group 2)