Apache OpenOffice

Apache OpenOffice (OpenOffice.org) Inglês 3.4.0

Hét gratis multifunctionele kantoorpakket

VOOR

 • Zeer compleet pakket
 • Exporteren naar PDF

TEGEN

 • Doet marges verschuiven

Essentieel
10

Apache OpenOffice (voorheen OpenOffice.org) is het allround kantoorpakket met de gelijknamige website. Deze software bevat onder andere een tekstverwerker, presentatiemaker, werkbladenmaker en tekenprogramma. Het pakket is open source en dus vrij te distribueren en te bewerken.

Apache OpenOffice is niet zomaar een gratis pakketje met handige kunstjes. Het is een totaalpakket met alle kantoortoepassingen die tegenwoordig onmisbaar zijn. Tekstverwerking, het maken van werkbladen (spreadsheets), vectorgraphics tevoorschijn toveren, het kan allemaal. De software ondersteunt alle standaard documentvormen, waaronder *.doc (Microsoft's Word-formaat), *.ppt, docx, xlsx, pptx en nog veel meer.

Kenmerkend voor Apache OpenOffice is het grote gebruiksgemak en de gelijkenis met Microsoft's Word. Het equivalent in dit pakket, genaamd Writer, doet alles wat de bekende concurrent doet. Apache OpenOffice heeft zich op meerdere besturingssystemen bewezen en dat is terecht: je vervangt simpelweg elke dure concurrent met deze uitstekende verzameling.

Er is één euvel dat dit veelzijdige pakket najaagt. Documenten die je opslaat in Microsoft Word-compatibel formaat worden niet in elke versie van Word goed weergegeven. Wat dit betreft is de software niet perfect, al is de oplossing simpel. Apache OpenOffice heeft namelijk (in Writer) een exportfunctie naar PDF. Tekstdocumenten zet je dus zonder externe software om naar Adobe's beschermde PDF-formaat, met perfecte weergave (en dito beveiliging).

Als je denkt dat Apache OpenOffice 'gewoon' een vervanger is van Microsoft's Word dan heb je het mis. Het is zoveel meer. Europese nuchterheid gebiedt ons zelfs te zeggen: beter. OpenOffice.org is niet alleen kosteloos, het is compromisloos en zodoende onmisbaar voor welke computeraar dan ook. Dit pakket is op minuscule schoonheidsfoutjes na, perfect.

Apache OpenOffice

Download

Apache OpenOffice (OpenOffice.org) Inglês 3.4.0

Beoordelingen about Apache OpenOffice

 • door Anonymous

  Bijna compleet!.
  Bijna compleet! Alleen jammer dat je geen "conditional formatting" hebt. Meer

 • door Anonymous

  Gratis en net zo goed.
  Ik ben ontzettend blij dat ik dit programma gevonden heb, want mijn trial bij Microsoft O...   Meer

Promotie×
Watch Link | Battle Girls Time Paradox | Men's Health USA - November 2018