LibreOffice

LibreOffice 6.0.5

Kosteloos allround kantoorpakket gebaseerd op OpenOffice

VOOR

  • Zeer compleet pakket
  • Compatibel met Microsoft Office
  • Exporteren naar PDF

TEGEN

  • Uiterlijk verouderd
  • Afzonderlijke installatie NL taalpakket

Uitmuntend
8

LibreOffice is een gratis alternatief op Microsoft Office for Mac. De opensourcesoftware is volledig gebaseerd op een ander kosteloos kantoorpakket: het gerenommeerde OpenOffice.org. LibreOffice biedt dus onder andere een tekstverwerker, werkbladenmaker, tekenprogramma en presentatiemaker.

Na de overname van OpenOffice.org door computerbedrijf Sun Microsystems garandeert het LibreOffice-project het open en gratis karakter van de software. Het pakket is zowel qua ontwerp als functionaliteit een vrijwel exacte kopie van OpenOffice.org. Ook hier beschikken we dan ook over de applicaties Writer, Calc en Impress, die respectievelijk wedijveren met Word, Excel en PowerPoint uit Microsoft Office.

Onze lofzang voor OpenOffice geldt dus ook voor LibreOffice. Het gebruikersgemak is groot en alle standaardformaten - doc, xls, ppt, etc. - zijn ondersteund. Vooral als je krap bij kas zit, zien wij weinig noodzaak geld neer te leggen voor Microsoft Office. Er zijn slechts enkele minpunten: sommige bestanden die je met LibreOffice opslaat in een Microsoft Word-compatibel formaat, openen toch niet probleemloos in Word. Ook dien je het Nederlandse taalpakket apart te installeren (zie gedetailleerde informatie).

Net als OpenOffice.org is LibreOffice is vrijwel foutloze kantoorsoftware. Hoewel het uiterlijk wat fletser is dan de flitsende look van Microsoft Office for Mac 2011, biedt LibreOffice alle basisgereedschap en een hoop meer.

LibreOffice

Download

LibreOffice 6.0.5

Beoordelingen about LibreOffice

Promotie×
Troy Brenna | Download ringtone | Via Valen Gerimis