GTA V

GTA V

GTA V: De meest ambitieuze Rockstar-game ooit

Uitmuntend
8

Grand Theft Auto 5, beter bekend als GTA V, is een open wereld actiegame waarin je een leven als crimineel opbouwt. In tegenstelling tot de vorige GTA-titels speel je ditmaal als maar liefst 3 personen; Rockstar Games wil zo het verhaal extra diepte geven.


Lees ook:

Alles wat je wilt weten over GTA V
GTA V Review (Console-versie)

Michael is een succesvolle bankrover. Hij geniet getuigenbescherming en zijn leven lijkt perfect. Toch is deze rijke stinkerd niet tevreden, zijn vrouw is te high maintenance en zijn tienerkinderen kunnen hem niet luchten. Uit pure verveling is Michael weer eens toe aan een uitdaging.

Trevor is net als Michael een bankrover. Zijn carrière verliep echter niet geheel naar wens en hij woont nu in een krot in Blaine County, één van de vele regio's in GTA V. Hij heeft weinig zelfcontrole en is dan ook de meest explosieve van de 3.

Franklin is de jongste hoofdrolspeler in GTA V. Hij is ergens in zijn twintiger jaren en werkt als incasseerder voor een autobedrijf. Hij wil wat met zijn leven doen maar zit in een enorme sleur. Criminaliteit lijkt de oplossing; het leven van een gangster is misschien niet meer zo romantisch als vroeger, maar het is beter dan wat hij nu heeft.

Hun wens om geld te verdienen zorgt dat de 3 bij elkaar komen. Jij wisselt tussen de missies geheel naar wens tussen de protagonisten. Zo ontwijk je bijvoorbeeld ellenlange ritten naar het begin van een missie; terwijl 1 van de 3 onderweg is, speel jij even lekker met een ander.

Dat er lange ritten tussen zitten lijkt onvermijdelijk. De wereld van GTA V zal groter dan GTA IV, Red Dead Redemption en GTA San Andreas bij elkaar zijn! Het verhaal speelt zich wel weer net als in GTA San Andreas af in en rond Los Santos, een kopie van Los Angeles. Er zijn golfbanen, bergen (Mount Chiliad is weer van de partij) en een legerbasis. Fans van vliegtuigen halen ook weer opgelucht adem, GTA V zit er vol mee. Aangezien de radiostations van GTA altijd goed zijn, zal het rondrijden in een auto door de prachtige landschappen niet snel vervelen.

Rockstar belooft meer variatie in GTA V. Doordat je met 3 hoofdpersonen speelt, is er ook meer mogelijk qua gameplay. De missie in het Libertonian museum in GTA IV kwam ook terug in beide uitbreidingen (The Ballad of Gay Tony en The Lost and Damned). Wellicht dat er meer van dit soort combinaties terug zal komen in GTA V.

Er zijn vliegtuigen (met de mogelijkheid om parachute te springen) en ook fietsen zijn weer van de partij. GTA V telt meer voertuigen dan elke andere Grand Theft Auto. Tevens bestuur je jetski's, helikopters, ATV's en veel van de klassieke GTA-auto's komen terug.

Er zullen ook weer tal van sidemissions in de game te vinden zijn. Iedere hoofdpersoon heeft zijn eigen hobby's, dus je speelt golf, doet aan yoga of je completeert zelfs een triatlon. Tevens zijn er tal van figuren die in Los Santos rondlopen die je bepaalde opdrachten geven. Dit belooft weer uren speelplezier.

Rockstar kondigt verder aan dat het spel een multiplayer heeft en tevens dat de economie in GTA V anders is dan ooit tevoren. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is nog even afwachten. Duidelijk is al wel dat GTA V een topgame wordt; we moeten nog wel wachten tot de lente van 2013 voordat we dit pareltje eindelijk kunnen spelen.

Meeste downloads Adventure voor windows

Meer

Beoordelingen about GTA V

 • Anonymous

  door Anonymous

  dit is heel slecht voor kinderen het stond in het nieuws.
  actie en pistolen shotgun pittig schiet spel het word ...   Meer

 • Anonymous

  door Anonymous

  hekkie.
  hekkie het hekte mijn pc en toen ging hij kapot en joost likte mijn voet
  Pros: gratis novirus
  ...   Meer

 • Anonymous

  door Anonymous

  een spel met wapens en actie.
  echt een heel cool spel met actie en wapens en heel echt..   Meer

 • door Anonymous

  hoe kan hij nu al beschikbaar zijn terwijl hij pas 14 april uit komt.
  hij is toch pas 14 april uit !!!! hoe kan ...   Meer

Promotie×
Jeff Roy | Successful Education - 562 Words | HD The Darkest Minds