Google Drive

Google Drive 3.2.2

Overal toegang tot je Google-bestanden

Google Drive is een handige optie als je een centrale plek zoekt om je bestanden op te slaan, te bekijken en te beheren.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Goede navigatie
  • Toegang tot meerdere accounts
  • Foto's uit je fotobibliotheek uploaden
  • Documenten printen via Google Cloud Print

TEGEN

  • Batch file operations zijn onhandig
  • Aparte apps nodig om bestanden te bewerken

Uitmuntend
8

Google Drive is een handige optie als je een centrale plek zoekt om je bestanden op te slaan, te bekijken en te beheren.

Wat kun je doen met Google Drive

Net zoals bij diensten als Dropbox en OneDrive, krijg je bij Google Drive gratis ruimte om je bestanden in de cloud op te slaan (op dit moment 15GB). Wil je meer, dan kun je dit tegen betaling aanschaffen.

Met deze officiële mobiele app beheer je gemakkelijk alles wat je op Google Drive hebt opgeslagen. Bekijk bestanden en mappen in één overzichtelijke interface. Via de Google Drive app is het mogelijk bestanden te sturen, verplaatsen, downloaden, hernoemen en printen.

Heb je documenten opgeslagen in het Google Docs-formaat, dan kun je die openen en bekijken in de app. Het is echter niet meer mogelijk om in de app zelf nieuwe documenten aan te maken of te bewerken. Daar heb je de individuele apps Google Docs, Sheets en Slides voor nodig. Wil je documenten in het Microsoft Office-formaat bekijken, dan moet dat ook via voorgenoemde apps.

Bestanden bekijken

De interface van Google Drive is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. In het pop-up menu vind je de mogelijkheid om je hele drive te bekijken of de boel te sorteren op inkomend, starred, recent of bestanden die op je mobiele apparaat zijn opgeslagen. Met de upload tool zet je eenvoudig bestanden vanaf je apparaat op je Google Drive.

Google Drive leent zich perfect voor het bladeren door afbeeldingen. Je zet ze in thumbnail-formaat op de drive en tikt erop om te openen. Vervolgens swipe je er op je gemak doorheen. Als je op het info-icoon tikt heb je de mogelijkheid de afbeelding te delen, verzenden, downloaden, favoriet te maken of een nieuwe naam te geven.

Het zou helemaal mooi zijn als Google Drive automatisch een back-up maakt van de foto's op je mobiele apparaat, maar helaas is dit nog niet mogelijk.

Nog een klein puntje van kritiek: als je veel bestanden wilt verplaatsen of een hele set afbeeldingen wilt hernoemen, is dat niet mogelijk - je moet het handmatig per bestand doen. Meerdere bestanden selecteren is niet mogelijk, waardoor sommige processen wel erg vermoeiend worden als je die op veel bestanden wilt toepassen.

Maak een ritje met Google Drive

Google Drive is één van de beste online drives en als je een Google-account hebt, moet je er dan ook zeker gebruik van maken. Het is jammer dat bewerken niet mogelijk is in de app zelf, maar toch biedt Google Drive een prima service en een gebruiksvriendelijke app.

Google Drive

Download

Google Drive 3.2.2

Beoordelingen about Google Drive

Promotie×
Takumi Kitamura | ☆ POWERFUL OIL RITUALIZED VOODOO 50ml☆ RITUAL SPELL WITCHCRAFT WITCHES WICCA ☆ | Thám Tử Lừng Danh Conan chap 717