Dropbox

Dropbox

Gratis opslagruimte op het web

VOOR

  • Supersnelle synchronisatie
  • 2 GB gratis opslag

TEGEN

  • Geen

Excellent
9

Dropbox is een innovatieve gratis dienst waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden via één map. De voortdurend automatisch synchroniserende kopieën van deze map op verschillende platformen brengen je files altijd binnen handbereik. Of je nu je Dropbox-map opent vanaf je werkcomputer, mobiel of laptop op een terrasje, het bevat te allen tijde de meest recente versies van je bestanden.

Wil je met Dropbox aan de slag, dan maak je allereerst een account aan op de site. Log je in, dan heb je via deze pagina altijd toegang tot je bestanden. Deze wil je natuurlijk ook vanaf je computer openen en daartoe installeer je het kleine programmaatje. Vervolgens werken het web- en softwaregedeelte van deze applicatie naadloos samen.

De bijbehorende Dropbox-applicatie zet eigenlijk alleen maar een gedeelde map op je computer, die het continu bijwerkt. Wat je ook opslaat in deze Dropbox-map, je bewaart 't in feite op 't internet. Tik je onderweg naar werk in de trein een brief en sla je 'm vanaf je laptop op in je Dropbox, dan open je hetzelfde documentje op kantoor vanuit de Dropbox op je pc aldaar.

Door de toegang tot één unieke map vanaf verschillende apparaten (bijvoorbeeld je iPhone) en plaatsen is Dropbox bijzonder geschikt voor het uitwisselen van bestanden met anderen. Het programma heeft dan ook een aparte functie aan boord voor het delen van een map met meerdere Dropbox-gebruikers.

Dropbox is net als data-opslag-concurrent SpiderOak een schoolvoorbeeld van software gemaakt voor cloud-computing. Slinger met deze applicatie je bestanden de digitale wolk in en open ze waar je maar wilt, via een lokale Dropbox-map. Je kunt natuurlijk hardnekkig je webmail gebruiken of gewoon blijven klooien met usb-sticks. Wij raden je toch echt deze webdienst aan.

Meeste downloads Backup & Opslaan in de Cloud voor web-apps

Meer
Dropbox

Naar de site

Dropbox

Beoordelingen about Dropbox

Promotie×
Yvan Attal | あなたのAppを提出する | Black Thought