ClipGrab

ClipGrab 3.2.0.9

Download internetfilmpjes in een paar simpele stappen

VOOR

  • Heel gebruiksvriendelijk
  • Veel downloads tegelijk
  • Bestanden van goede kwaliteit

TEGEN

  • Vimeo-video's downloaden mogelijk niet goed
  • Downloads niet te pauzeren
  • Beperkt aanbod videosites
  • Conversie naar wmv-bestandtype langzaam

Uitmuntend
8

ClipGrab is een kosteloze opensource-applicatie waarmee je internetfilmpjes downloadt en opslaat als video- óf audiobestand. ClipGrab ondersteunt enkele grote videosites, waaronder YouTube, Vimeo en Dailymotion.

Downloaden met ClipGrab is een simpel 3-stappen-proces. Eerst plak je de URL, oftewel weblocatie, van een bepaald filmpje in de hiervoor bestemde balk. Als ClipGrab deze herkent, verschijnt de titel in een groot blauw kader. Vervolgens kies je het formaat waarin je de video wil opslaan. Hierbij heb je de keuze uit zowel Windows- als Mac-vriendelijke bestandstypen (wmv, ogg en mp4). Daarnaast is het mogelijk om enkel de audio van het filmpje op te slaan in een mp3-bestand.

ClipGrab downloadt redelijk snel en kan tot 11 video's tegelijk aan. De kwaliteit van de geproduceerde video- en audiobestanden is over het algemeen prima. Door het intuïtieve menu is het moeilijk om als gebruiker ergens de mist in te gaan.

Het programma zélf doet echter niet alles foutloos. Zo lukte het tijdens het testen niet om werkende video's van het grote Vimeo te downloaden, hoewel ClipGrab toch echt claimt deze site aan te kunnen. Daarnaast is het aanbod van ondersteunde sites sowieso beperkt, maar hier wordt volgens de makers aan gewerkt.

Met ClipGrab download je op ontzettend simpele wijze filmpjes van YouTube en enkele andere grote internetvideosites. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een weblink. Voor een videodownloader mét zoekmachine ben je aan het verkeerde adres. Voor YouTube-video's gebruik je hiervoor programma's als Tooble of MacTubes.

ClipGrab ondersteunt de volgende formaten

Compatible sites: YouTube, Clipfish, Collegehumor, Dailymotion, MyVideo, MySpass, Sevenload, Tudou, Vimeo
Output formats: MP4, WMV, OGG, MP3

ClipGrab

Download

ClipGrab 3.2.0.9

Beoordelingen about ClipGrab

Promotie×
Électrique Chimique Poux Electronique Peigne Nit Pet Propre Détecte Tue la Tête | RWT1 Business Report - 3891 Words | Jigoku Shoujo Futakomori Sub Indo Batch Eps 1-26 Lengkap