bit.ly

bit.ly

Lange URL's verkorten en eenvoudig delen

VOOR

  • Mooi & modern design
  • Gebruiksvriendelijk links creëren
  • Uitgebreide statistieken
  • Integreert met Facebook en Twitter
  • Bepaal de URL zelf

TEGEN

  • Geen preview oorspronkelijke URL

Excellent
9

Met de gratis services van bit.ly verkort je URL's, oftewel weblinks. Lange links die de ogen pijn doen, maak je zo klein & makkelijk deelbaar. Dit is bijvoorbeeld handig in e-mailberichten of bij het posten op Twitter.

Bit.ly is een mooi ontworpen site met een modern, minimalistisch en reclameloos design. Op de thuispagina springt meteen een grote balk in het oog. Plak je weblink hier in, klik op 'Shorten' en je nieuwe bit.ly-URL verschijnt in een groen kadertje. Bit.ly is zó gebruiksvriendelijk dat je deze link zelfs niet hoeft te selecteren op hem te kopiëren: een klik is al genoeg. Wil je weten wie waarvandaan op je links klikt, dan plaats je gewoon een '+' achter de verkorte URL om statistieken te zien.

Voor al dit ingekort heb je geen bit.ly-account nodig. Maak je er wel een aan, dan krijg je gratis toegang tot een beheerder en uitgebreidere statistieken over het geklik op je weblinks. Ook integreer je je account eenvoudig met Twitter en Facebook, zodat je nieuwe URL's razendsnel via sociale media publiceert.

Hoewel bit.ly er een stuk soepeler uitziet dan TinyURL, biedt deze concurrent een optie die bit.ly niet ondersteunt. TinyURL-links krijgen ook een previewpagina, waar je als argwanende gebruiker de oorspronkelijke URL ziet in een 'preview'.

Zet je een 300-karakters-lange URL in een e-mail, dan ben je fout bezig. Met bit.ly maak je er eenvoudig een leesvriendelijk stukje van. Gebruik je Google Chrome als webbrowser, dan raden we je de Bit.ly extensie aan om links nóg sneller te verkorten. Onthoud wel dat er enig gevaar schuilt in het zogenaamde 'URL shortening'. Links van onbekende mensen of bedrijven leiden namelijk niet altijd naar iets positiefs. Gelukkig scant bit.ly continu op URL's met kwade bedoelingen.

bit.ly

Naar de site

bit.ly

Beoordelingen about bit.ly

Promotie×
Hentai 8,137 hide | Safe House | 索爾加德傳奇