Gemiddeld
6

Bing Maps is Microsoft's gratis online atlas die met behulp van reguliere kaarten en satellietfoto's de wereld in kaart brengt. Deze dienst biedt echter veel meer dan een 'rondje wereld in vogelvlucht' en integreert o.a. een routeplanner en informatie van de Bing zoekmachine.

Bing Maps' routeplanner brengt je tot in detail van A naar B. Virtueel gezien dan. Als je toch de fysieke weg op gaat (Bing Maps verzorgt tevens wandelroutes), check dan ook even of er files zijn met de slimme verkeersfunctie die min of mee live de drukte op op de weg in beeld brengt.

Ben je 't type dat liever navigeert aan de hand van oriëntatiepunten, dan is het wellicht verstandig om 3D-weergave in te schakelen. De grotere (Amerikaanse) steden beschikken namelijk over digitale maquettes. De 3D-weergave vereist wel een extra installatie, waardoor je uiteindelijk Bing Maps 3D op je systeem hebt staan.

Toch is 't niet allemaal rozengeur en maneschijn. Bestaan er meerdere bestemmingen voor je zoekterm, dan laat Bing Maps jou geen keuze. Wij zochten bijvoorbeeld op Willemstad en kwamen uit op Curaçao, terwijl we 't gelijknamige vestingstadje uit Noord-Brabant wilden zien. Suggesties voor 'bestemmings-resultaten' à la Google Maps zouden hier meer dan welkom zijn.

Een ander minpuntje betreft Bing's navigatie. Klik je in Bing Maps op de tab 'Web' dan ga je naar de zoekresultaten (nog steeds voor "Willemstad') van de zoekmachine Bing voor de ingegeven bestemming. Allemaal leuk en aardig, maar een optie om terug te keren naar je kaart in Bing Maps ontbreekt. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het 'tabje wisselen' met de zoekterm "San Francisco" wel goed ging.

Bing Maps brengt de wereld aardig in beeld, maar biedt niet zoveel informatie en functionaliteit als Google Maps. Laatstgenoemde ligt globaal gezien mijlenver voor.

Bing Maps

Naar de site

Bing Maps

Beoordelingen about Bing Maps

Promotie×
Watch This Link! | Kim Rossi Stuart | HD Red Sparrow (2018)