Virtueel op vakantie: de beste apps voor reizen, musea en de wereldkeuken

Virtueel op vakantie: de beste apps voor reizen, musea en de wereldkeuken

Is je vakantie alweer voorbij? Heb je dit jaar geen geld op om vakantie te gaan? Geen probleem, je hoeft de bank niet te verlaten om toch van steden- en natuurschoon te genieten. Met deze apps en websites komt de wereld naar jou toe.

Reizen is fantastisch, maar dan moet je wel het geld, de tijd en de middelen hebben om het te doen. Gelukkig zijn er vandaag de dag vele manieren om verre oorden te verkennen met behulp van apps en websites. In dit artikelen bespreken we de interessantste opties, zodat je met je tablet of laptop in de hand toch nog een vakantiegevoel oproept.

Google Earth: De wereld rond dankzij Google

Een klassieker. Google Earth is de standaard voor eenieder die de wereld wil verkennen. De door Google ontwikkelde software stelt je in staat om in een paar milliseconden van de ene naar de andere kant van onze aardbol te reizen.

Google Earth gebruikt gegevens van het multifunctionele Google Maps en laat je genieten van interactieve tours, karakteristieke gebouwen in 3D en zoveel extra informatie als je maar wilt. Ook kun je foto’s en specifieke punten op de kaart opslaan, zodat je terug kunt naar je favoriete bestemming wanneer je maar wilt.

Als kers op de taart biedt Google Earth ook nog de populaire Street View-functie van Google Maps.

Download Google Earth voor de pc

Download Google Earth voor de Mac

Download Google Earth voor Android

Download Google Earth voor iOS

AirPano

AirPano is een web- en iPad-app, waarmee je de mooiste hoekjes van de wereld in 360 garden te zien krijgt. In tegenstelling tot Google Earth werkt AirPano niet met echte foto’s, maar met realistische 3D-modellen. Voordeel hiervan is dat je rondloopt door reproducties van iconische gebieden en gebouwen alsof je er zelf bent.

Droom je altijd al van een bezoek aan Iguazu Falls? Wil je de hoogste bergen op onze planeet beklimmen? Op zoek naar de meest afgelegen hoeken van de wereld? AirPano stelt je niet teleur.

Als bonus ondersteunt AirPano de VR-bril Oculus Rift voor bepaalde tours, zodat je bijvoorbeeld de oude stad Petra (waar het einde van Indiana Jones and the Last Crusade zich afspeelt) in een virtuele omgeving vrij kunt verkennen.

Probeer AirPano op het web

Download AirPano voor iOS

360 Cities Panorama

Waar de ongerepte natuur overheerst in AirPano, duikt 360 Cities Panorama de straten in van ’s werelds mooiste steden. Deze web- en iOS-app gebruikt echte foto’s om reproducties van metropolen te maken. Het voordeel ten opzichte van Google Earth? Dat is de spectaculaire beeldkwaliteit. Panorama’s bestaan uit tientallen gigapixels, wat een ongeëvenaard niveau van detail oplevert.

Andere troef van 360 Cities Panorama is de medewerking vanuit de community. Iedereen kan op elke plek zijn of haar eigen foto’s toevoegen om nieuwe inzichten en vergezichten toe te voegen aan de mooiste stedelijke plekken op aarde.

Probeer 360 Cities Panorama op het web

Download 360 Cities Panorama voor iOS

World Wonders: Reis door de tijd

World Wonders is een experimenteel project van Google en biedt meer dan alleen een panoramisch uitzicht over de stad en zijn monumenten. In World Wonders vind je bijvoorbeeld bergen met extra informatie over de mooiste locaties, in de vorm van, onder andere, historische documenten.

Ga je bijvoorbeeld op een digitale tour richting het Paleis van Versailles, dan zie je niet alleen het gebouw van nu, maar ook oude foto’s en tekeningen van plekken die er niet meer zijn of zelfs nooit gebouwd zijn.

Probeer World Wonders op het web

Vusiem British Museum: Laat je betoveren door de Egyptische kunst

Voor een culturele reis neem je een kijkje bij de apps van ’s werelds beroemdste musea. In die categorie raden we die van het British Museum aan, waar je een gratis rondleiding krijgt door de gehele collectie van Egyptisch kunst, met daarin mummies en de steen van Rosetta.

Vind je je gratis bezoekje aan het wereldberoemde museum te kort? Tegen betaling krijg je toegang tot het gehele museum.

Download Vusiem Britisch Museum voor Android

Download Vusiem British Museum voor iOS

Musee du Louvre: de Mona Lisa dichterbij dan ooit

Het beroemdste museum van Parijs heeft ook een uitgebreide app (alleen voor iOS) met gedetailleerde informatie over meer dan 500 kunstwerken.

Ontdek op je iPhone of iPad de bekendste werken van Raphael en Leonardo Da Vinci, of symbolische sculpturen uit de Griekse oudheid zonder het vliegtuig te hoeven pakken of in de rij te moeten staan.

De basisversie van de Louvre-app is gratis, maar voor een grotere selectie van boeken en andere werken download je tegen een kleine vergoeding de HD-versie.

Download Musee du Louvre voor iOS

Download Musee du Louvre HD voor iOS

MoMA: must voor liefhebbers van hedendaagse kunst

Het MoMA is de wereldleider op het gebied van hedendaagse kunst. Gelukkig heeft het invloedrijke museum ook een uitgebreide app met virtuele tours voor enkele van zijn collecties.

Naast deze functionaliteit biedt de app ook audiogidsen en opties om bladwijzers te beheren en delen met vrienden.

Download MoMA voor Android

Download MoMA voor iOS

BigOven: proef de smaken van de wereld

We sluiten deze lijst niet af met aandacht voor gastronomisch toerisme; de smaakpapillen willen namelijk ook graag op reis. Heb je geen vertrouwen in de exotische restaurants bij jou om de hoek, dan kun je altijd zelf voor internationale chef-kok spelen. BigOven helpt. De app herbergt duizenden recepten uit alle vijf de continenten.

BigOven is een uitstekende app om niet alleen recepten te vinden, maar ook om je favoriete recepten te classificeren, weekmenu’s op te stellen en boodschappenlijstje te maken.

Download BigOven voor Windows Phone

Tasty Trip: Reizen met het gehemelte

Tasty Trip is een soortgelijke culinaire reisgids, met als extra de mogelijkheid om ervaringen en aanbevelingen van andere gebruikers te lezen. Of die van jezelf toe te voegen! Ben je dus niet direct overtuigd van een gerecht, doe dan eerst onderzoek naar de gebruikservaringen van andere fijnproevers voor je zelf de keuken induikt.

Naast een traditioneel stappenplan voor het bereiden van een gerecht, geeft Tasty Trip leuke informatie over hóe je een gerecht naar lokale gewoontes moet eten, plus vitale voedingsinformatie.

Download Tasty Trip voor iOS

Een andere manier om de wereld te zien

Natuurlijk, niets is gelijk aan het gevoel van een stad of natuurschoon met je eigen ogen van dichtbij te zien, maar dankzij de zich steeds verder ontwikkelende technologie wordt de virtuele reiservaring een steeds beter alternatief. De beelden worden mooier, de informatie uitgebreider en draagbaar, en met virtual reality krijg je ook echt het gevoel ergens te zijn. En dat alles zonder in de rij te hoeven staan.

Kleine post-vakantie dip? Wij helpen je op weg!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
Ultimate | Scarica APK | Suehyla El-Attar