Microsoft wordt opnieuw gehackt door Syrian Electronic Army

Microsoft wordt opnieuw gehackt door Syrian Electronic Army

Een week na de aanval op het blog- en Twitteraccount van Microsoft, heeft de Syrian Electronic Army (SEA) opnieuw onrechtmatig toegang gekregen tot het blog van het bedrijf. De herhaaldelijke succesvolle aanvallen tonen een opvallend gat in de beveiliging van de Amerikaanse gigant.

Het hackerscollectief Syrian Electronic Army verkreeg vorige week ook al toegang tot verschillende diensten van Microsoft en dat was niet de eerste keer. Eerder dit jaar hackte de groep de Twitter- en Facebookpagina van Skype, een product van het Amerikaanse bedrijf.

Vorige week riep het collectief gebruikers op Microsoft te boycotten, ditmaal hield de groep zich tot een simpele afbeelding op het blog. Microsoft heeft een grote schare loyale gebruikers en de kans bestaat dat de SEA het Amerikaanse bedrijf aan blijft vallen om een breed publiek te bereiken. Op deze manier probeert het virtuele leger hun sympathie voor Bashar al-Assad te verspreiden. De groep kondigde via Twitter aan dat er meer aanvallen op komst zijn.

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste softwarenieuws!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
Yo Fui Un Narco HDTV | Pogoda na miłość | Apocalypse Now