Handige Chrome-extensie voor vergeetachtige serie-fans

Handige Chrome-extensie voor vergeetachtige serie-fans

Vergeet jij ook altijd op welke dagen jouw favoriete serie wordt uitgezonden? Of download je een serie liever zodra deze in de VS beschikbaar is? Dan biedt de Google Chrome-extensie DuckieTV uitkomst. Met dit programma blijf je op de hoogte van al je series én download je de afleveringen. In deze tutorial leg ik je uit hoe DuckieTV precies werkt.

Je vindt ook Nederlandse series op DuckieTV., zoals de populaire misdaadserie Penoza.

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik bij series waar ik écht fan van ben, zoals The Walking Dead, met de F5-knop paraat zit om de torrent-pagina te vernieuwen. Zodra de aflevering op de torrent-website verschijnt, download ik de episode als de wiedeweerga, neem plaats in mijn luie stoel en sluit me 50 minuten af van de buitenwereld. Herkenbaar?

Behoud het overzicht

Oké, één serie in de smiezen houden lukt nog wel, maar kijk je meerdere series, dan verlies je al snel het overzicht. Met DuckieTV maak je je eigen serie-kalender, waarbij je exact ziet welke afleveringen wanneer verschijnen. Bovendien houd je per serie bij welke afleveringen je al hebt gezien.

Volg de volgende stappen en je mist nooit meer een aflevering van je favoriete serie.

1. Chrome-extensie DuckieTV installeren

Uiteraard heb je de Chrome-browser nodig om DuckieTV te kunnen gebruiken. Je installeert DuckieTV via deze link en klikt op de blauwe knop +GRATIS. Vervolgens vind je DuckieTV als knop terug naast je adresbalk.

Je installeert DuckieTV door op de blauwe knop te klikken.

2. Favoriete series toevoegen

Nu is het tijd om je favoriete series toe te voegen. Gelukkig ondersteunt DuckieTV ook vrijwel alle Nederlandse series. Je klikt op het plus-icoontje, typt de serie in de zoekbalk in en voegt ‘m toe aan je favorieten. De afleveringen verschijnen vervolgens automatisch in je serie-kalender.

Voeg eenvoudig je favoriete series toe.

3. Direct downloaden

Als je op een serie klikt, kom je in een nieuw venster terecht waar je een korte synopsis van de afleveringen leest en aangeeft of je de aflevering al gezien hebt. Daarnaast vind je bij elke episode een icoontje waarmee je direct naar een beschikbare torrent op The Pirate Bay of Kick Ass Torrents zoekt. Ik raad je aan om hiervoor de enige legale torrent-client BitThief te gebruiken. Met deze client kun je de (in Nederland illegale) uploads namelijk volledig uitschakelen.

Volg de dramatische ontwikkelingen in Meerdijk op de voet.

4. Zoeken naar torrents

Het is ook mogelijk om naar torrents te zoeken met de zoekbalk op het thuisscherm van DuckieTV. Kies hierbij de torrent met het hoogste aantal seeders (het eerste cijfer naast het zoekresultaat), zodat je de afleveringen snel downloadt.

Kies voor de torrent met de meeste seeders.

5. Blokkade omzeilen

Indien er bij jou geen zoekresultaten verschijnen, dan kan de blokkade van The Pirate Bay door Stichting Brein daarvan de oorzaak zijn. Gelukkig is deze blokkade eenvoudig te omzeilen. Hiervoor klik je op het instellingenwieltje links bovenin het thuisscherm van DuckieTV. In dit instellingenmenu verander je het The Pirate Bay-adres naar http://kuiken.co of http://pirateproxy.nl. Nu is de Nederlandse blokkade van The Pirate Bay opgeheven en zoekt DuckieTV naar torrents via het proxy-adres.

De Nederlandse The Pirate Bay-blokkade is eenvoudig te omzeilen.

De ultieme oplossing voor échte serie-fans

Volg jij meerdere series tegelijkertijd? Dan kun je eigenlijk niet zonder DuckieTV. Naast de handige kalender en zoekfunctie, ziet de Chrome-extensie er ook nog eens gelikt uit en werkt zonder haperingen. DuckieTV is een open source-extensie, wat betekent dat er door verschillende mensen aan gewerkt wordt. Hierdoor zal DuckieTV in de toekomst nóg beter worden.

Waar wacht je nog op? Download DuckieTV, leun achterover en geniet van je favoriete series – vrijwel direct nadat de aflevering op televisie is uitgezonden.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
Mr. Sunshine (2011) | Episode 151 | A Cage For Husbands