Franse blogger beboet over negatieve recensie restaurant

Franse blogger beboet over negatieve recensie restaurant

Een Franse rechter heeft een blogger een boete van 1500 euro opgelegd vanwege een negatieve recensie over een restaurant. Het artikel van Caroline Doudet op haar blog Cultur’elle kwam als vierde tevoorschijn als je het restaurant googelde. Dit zorgde volgens de eigenaar van de eetgelegenheid voor een daling in omzet (de blogger raadde aan om vooral niet naar dat restaurant te gaan) en de rechter heeft hem daarin gelijk gegeven. Doudet moest het artikel aanpassen en vooral ook de titel moest een metamorfose ondergaan. In plaats van hieraan mee te werken heeft ze het gehele artikel maar offline gehaald.

Tegen de BBC zegt ze:

Het is tegenwoordig een misdaad als je te hoog in een zoekmachine verschijnt. Bloggen wordt gewaardeerd, maar alleen als ze aardig zijn over anderen.

De uitbater van gaf toe dat er problemen waren in het restaurant maar vond de wijze waarop deze werden aangekaart buiten proporties. Toch hoeven bloggers zich nu geen zorgen te maken om de uitspraak. Deze is in snelrecht gedaan; andere bedrijven kunnen deze daarom niet zomaar gebruiken om negatieve uitspraken over hun bedrijf aan te pakken.

Bron: BBC

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
30.11.1800:17 Uhr TKKG - Folge 01-50 Hörspiel128-192 kbit/s 0 / 010.406 Hits VID P2P DDL 8 Kommentare | Adventure | MX Player