De laatste geruchten over het Mobile World Congress

De laatste geruchten over het Mobile World Congress

We staan aan de vooravond van ‘s werelds grootste mobiele-telefoniecongres, het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De conventie gaat van start op 25 februari, en Softonic brengt je alle hoogtepunten van deze week vol software.

Zoals gewoonlijk staan alle techblogs al weken van tevoren vol met de laatste geruchten over dit evenement. Wat gaan ze allemaal presenteren? Wie zorgt er voor de grootste verrassing? Waar zijn we het meest benieuwd naar? Logischerwijs gaan de meeste geruchten over nieuwe hardware, omdat er vaak mooie apparaten gepresenteerd worden. Wij focussen op het softwarenieuws, zodat we de belangrijkste nieuwtjes, trends, updates en vette games gelijk met het thuisfront zullen delen.Besturingssystemen


De grootste besturingssystemen zijn onlangs allemaal geüpdatet (iOS 6, Android 4.2, BlackBerry 10 en Windows Phone 8), dus daar verwachten wij geen groot nieuws van. Dit betekent gelukkig niet dat er geen interessant nieuws te vinden is over besturingssystemen.

Firefox OS

Op het MWC krijgen we waarschijnlijk een kijkje in de keuken van het nieuwe Firefox Operating System. Mozilla’s “Open Web”-besturingssysteem is zo ontworpen dat apps in HTML 5 werken. Er was al een testversie beschikbaar om een indruk te krijgen van het nieuwe OS, maar wij hopen meer te zien op het congres.

Microsoft Blue

Microsoft is waarschijnlijk ook aanwezig dit jaar, en het is misschien een beetje vergezocht maar wij hopen op een eerste blik op Microsoft Blue. Blue is momenteel nog volledig in raadselen gehuld, maar de laatste informatie wijst erop dat het een feature-pack is voor Windows 8/Windows Phone. Houd ons blog in de gaten voor de laatste informatie over Microsoft en Windows 8!Apps


Ons werk bij Softonic draait vooral om software, en laat het MWC nou net de perfecte plek zijn om de nieuwste apps te ontdekken! Door presentaties bij te wonen en te praten met ontwikkelaars komen we er snel genoeg achter wat de grootste hits voor komend jaar zijn.

We hopen van harte dat er dit jaar veel vernieuwende ideeën te vinden zijn op de conventie want we worden een beetje simpel van:

Natuurlijk zijn dit vaak handige en leuke apps, maar wij gaan dit jaar op het MWC op zoek naar vernieuwing voor mobiele software.

Office voor iOS/Android

Er gaan al langer geruchten dat Microsoft een iOS- en Android-versie van Office gaat brengen, en het MWC zou de perfecte plek zijn om dit te presenteren. Wij verwachten in ieder geval een glimp van het kantoorpakket op het congres. Volgens The Verge wordt Office Mobile een app waarmee je altijd je Word-, Excel- en PowerPoint-documenten bij de hand hebt. Wij zijn erg benieuwd hoe dit eruit gaat zien!

Nieuwe Gameloft-titels

Gelukkig blijven games altijd innoveren, en wij zijn dan ook erg benieuwd naar de nieuwe ideeën van ontwikkelaar Gameloft. Voor zover wij hebben gehoord, presenteert de ontwikkelaar twee nieuwe games op de conventie. We hebben echter nog geen idee wat het wordt. Wij gokken op Asphalt 8.En de eerste prijs gaat naar…


Het Mobile World Congress is ook de plek waar een aantal app-prijzen worden uitgereikt. Softonic is dit jaar onderdeel van het grote prijzencircus omdat wij deelnemen aan de jury van de Mobile Premier Awards 2013. In deze wedstrijd wordt er gekeken naar de leukste en meest innovatieve apps voor komend jaar. We geven nog geen informatie bloot maar er zitten een heleboel mooie deelnemende programma’s bij.

Waar ben jij benieuwd naar tijdens het Mobile World Congress? En heb je nog goede tips gehoord over plekken waar we zeker moeten gaan kijken?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
C: The Money of Soul and Possibility Control | Тима Белорусских | Truth Be Told