De Gids voor Windows 8 #9: Internet Explorer 10

De Gids voor Windows 8 #9: Internet Explorer 10

Windows 8 komt er aan! Je kunt nu al gratis de Release Preview uitproberen voordat het besturingssysteem echt in de schappen ligt. Elke donderdag geeft Softonic je een kleine dosis Windows 8, waarin we je nieuwe functies uitleggen, enkele toekomstige interfaces laten zien en terugkerende problemen behandelen.

De gids voor Windows 8 is een must voor iedereen die nieuwsgierig is naar het nieuwe OS!

In eerdere afleveringen hebben we je al kennis laten maken met Windows 8. Zo legden we in de eerste Gids voor Windows 8 uit hoe je een Windows Live account configureert om optimaal van Windows 8 te genieten.

De daaropvolgende delen gingen over de gebaren die je met muis en vinger maakt om applicaties te openen, te sluiten enzovoort. Daarna lieten we je zien hoe je ‘normale’ programma’s en Windows 8 apps installeert. Tevens hebben we het gehad over de online integratie van Windows 8.

Het configuratiescherm kwam ook nog aan bod. Windows 8 heeft twee interfaces; de klassieke die je al kent van Windows 7 (of eerder) en de Windows 8 interface: aantrekkelijk en revolutionair. Vorige week besproken we de dynamische tegels en hun functies. Wil je deze afleveringen nog een keer teruglezen? Je vindt ze in het blauwe kader aan de rechterkant.

Deze week gaan we het hebben over Internet Explorer 10. Browseroorlog of niet, Internet Explorer staat standaard geïnstalleerd in Windows 8. De browser van Microsoft heeft een nieuwe interface gekregen, speciaal voor het nieuwe besturingssysteem.

Op het startscherm heeft Internet Explorer 10 zijn eigen duidelijke tegeltje.

Om de webbladeraar te openen klik je op de blauwe tegel met de grote witte ‘e’. Eenmaal in de browser klik je op je rechtermuisknop om de adresbalk onder in beeld tevoorschijn te toveren terwijl je bovenaan al je geopende pagina’s ziet. Om één daarvan weer naar voren te roepen hoef je er alleen maar op te klikken. Wil je een webpagina sluiten, dan doe je dat via het kruisje rechtsboven.

De Consumer Preview van Windows 8 liet ons nog een browser zien die geen Adobe Flash Player ondersteunde, dit is in de Release Preview aangepast. Deze player zit gewoon (net als bij Google Chrome) in Internet Explorer 10 ingebouwd.

Een geheel nieuw kenmerk van Internet Explorer 10 voor Windows 8 is een balk met frequent bezochte pagina’s. Zodra je een nieuw adres intypt in de adresbalk, verschijnen er kleurrijke tegeltjes (goh, wat verrassend) met de meest bezochte pagina’s. Zo heb je al je favoriete websites handig bij elkaar.

In de desktop-interface ziet Internet Explorer 10 er wat meer uit zoals we tot op heden gewend zijn. Het uiterlijk is lekker strak, het lijkt zowaar een beetje op onze favoriet Chrome.

Ben je zelf meer fan van de oudere Internet Explorers, dan tover je alle werkbalken terug via het menu.

Internet Explorer 10 ziet er gelikt uit. Ondanks dat wij fan zijn van Google Chrome blijkt het toch fijn werken met Microsoft’s browser. Wat vind jij van Internet Explorer 10? Ga je deze gebruiken of gaat jouw voorkeur uit naar een andere bladeraar?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
Rockmantic Melupakanmu | Manifest S1E16 Episode 16 | The Crossing