De beste Android-games voor nostalgische gamers

De beste Android-games voor nostalgische gamers

Vroeger, toen de lucht nog schoon was, waren computerspelletjes pas écht tof. Toch? Voor alle nostalgische gamers hebben we de vijf beste retro-games voor Android op een rij gezet!

Hedendaagse mobiele games zijn leuk, maar halen het natuurlijk niet bij de old school, bij MS-DOS en de Commodore 64. Veel titels uit het stenen tijdperk der games zijn anno 2014 gelukkig gewoon te spelen op de touchscreen van je Android-smartphone!

Shooters, platformers, adventures… geen klassiek genre wordt overgeslagen in de Google Play Store. Originele games en remakes van de tofste spelletjes van vroeger; vind door de nostalgische bomen het bos maar eens. Wij brengen de lange lijst aan retro-titels terug tot vijf essentiële klassiekers die je móet spelen.

Galaga Special Edition Free

Het shooter-genre was heel waarschijnlijk je eerste kennismaking met het begrip ‘games’. Eén van de beroemdste in zijn soort was Galaga, dat oorspronkelijke verscheen in 1981 (!). Nu, ruim dertig jaar later, gebruik je je Android als tijdmachine om de game in al zijn glorie opnieuw te spelen.

Deze speciale versie herbergt de klassieke Galaga-gameplay uit de jaren tachtig met een aantal verbeteringen van vandaag de dag: kleurrijke graphics, spectaculaire power-ups en 25 levels om je trigger-duimen weer flink in het eelt te jagen.

Download Galaga Special Edition Free

Leisure Suit Larry: Reloaded

De Larry-serie ontsproot eind jaren tachtig aan het brein van Al Lowe en tekende een gehele generatie adventure-liefhebbers voor het leven. In de game spelen we met Larry Laffer, een loser van middelbare leeftijd met een mid-life crisis groter dan de inhammen op zijn scalp en een libido te immens voor zijn zielige voorkomen.

Leisure Suit Larry is pikant en zit vol humor en charismatische personages. De HD-remake van het eerste deel is een cruciale aankoop voor iedere point-and-click-avonturier met een Android in de broekzak. Hetzelfde maffe avontuur met dezelfde maffe dialogen uit 1987, maar dan met een nieuw sausje van getekende graphics en moderne muziek; wat wil je nog meer?

Download Leisure Suite Larry: Reloaded

Sonic the Hedgehog

In de jaren negentig waren er twee gamepersonages die ertoe deden: Mario en Sonic. Helaas heeft de besnorde loodgieter nog niet de sprong gewaagd naar de smartphone, maar zijn concurrent gelukkig wel. De game waarmee het allemaal begon, Sonic the Hedgehog voor de Mega Drive, is nu beschikbaar voor Android.

In tegenstelling tot andere oude games met metamorfose, is Sonic nog even geblokt en pixelig als twintig jaar geleden. Behalve de originele game met al zijn supersnelle levels, vind je in de mobiele variant van Sonic the Hedgehog een stel nieuwe features, zoals de mogelijkheid om met meer personages te spelen (Tails en Knuckles bijvoorbeeld) en een nieuwe trial-modus.

Download Sonic the Hedgehog

Duke Nukem 3D

Duke Nukem is een van ’s wereld bekendste game-personages en zijn game Duke Nukem 3D geldt nog altijd als inspiratie voor vele soortgenoten. Vergeet daarom het fiasco van zijn comeback en download uit de tofste Duke-game aller tijden uit 1996.

Duke Nukem 3D behoudt op Android zijn charme, dankzij alle originele missies, wapens en vunzige humor van de breedgeschouderde held. De touch-controls zijn een goede vervanging voor de goede oude muis en toetsenbord, zodat je binnen de kortste keren ook in de trein kont zit te schoppen.

Download Duke Nukem 3D

Dragon’s Lair

Het begrip ‘interactieve film’ is inmiddels aardig ingeburgerd, maar in 1983 was het een compleet nieuw idee. Dragon’s Lair maakte het genre populair, mede dankzij de animaties van legendarische Disney-tekenaar Don Bluth.

Meer dan dertig jaar duurde het voordat Dragon’s Lair zijn weg vond naar de mobiele telefoon, maar nu is het zover. De game is perfect geschikt voor het touchscreen, omdat ‘ie veel gebruikt maakt van (prehistorische) quick-time events.

Download Dragon’s Lair

Het is nooit te laat om een klassieker alsnog te spelen

Het lijkt ons duidelijk: is een game goed genoeg, dan vindt hij zijn weg uiteindelijk wel naar de mobiele telefoon. Veel titels zijn oud maar niet ouderwets, net als de beste klassieke films en muziek. Welke gameklassiekers zou jij graag op je telefoon of tablet spelen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
keys licencia kav kis PURE. | Hell And Back ... | Watch movie