Blizzard kondigt sluiting van Diablo III Auction House aan

Blizzard kondigt sluiting van Diablo III Auction House aan

Een van de meest controversiële features van Diablo III is het Auction House, het veilingshuis. Ontwikkelaar Blizzard meldt vandaag dat dit onderdeel van het spel vanaf maart 2014 niet meer beschikbaar is. In het Auction House gebruik je goud dat in het spel verdient wordt of echt geld, en hiermee kunnen spelers ruilen of betalen voor items. Het voordeel hiervan is dat je niet meer alles in het spel hoeft te vinden.

Een van de redenen dat het Auction House geïntroduceerd werd, was het feit dat gamers hier veilig handel konden drijven. Zo ontstond er geen zwarte markt voor items die in het spel gevonden werden. Maar de Auction House functie groeide uit zijn voegen en de helft van alle gamers maakt regelmatig gebruik van de veilingen.

De mogelijkheid om coole items aan te schaffen maakt het een stuk minder aantrekkelijk om lange Dungeon-missies uit te voeren om je buit te vinden. Dit is echter een belangrijk onderdeel van de Diablo-spellen en de Auction Houses verminderen deze feature van het spel.

Er is hoogst waarschijnlijk ook een zakelijke reden om de veilinghuizen af te schaffen. Begin dit jaar werd echter bekend dat de spelontwikkelaars ontevreden waren met de groei van de Auction Houses. Zij waren niet betrokken bij de ontwikkeling van deze feature voor consoleversies.

Volgend jaar verschijnt het gigantische Reaper of Souls uitbreidingspakket en Blizzard belooft ook een Loot 2.0 update. Hierdoor wordt het verzamelen van buit in de game “beter en episch”. De Auction Houses lijken op een makkelijke oplossing om meer geld te verdienen en sneller te spelen, maar dit past niet bij Diablo. Het lijkt erop dat Blizzard de gameplay belangrijker vindt dan de zakelijke keuzes.

[Bron: Blizzard]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
BEGINILAH KITA Eps. Bukan Kelengkeng Part II | Collab with Maell lee | Stream in HD | Tarjetas de regalo y cupones