Beveiligingslek in Internet Explorer bedreigt Windows XP

Beveiligingslek in Internet Explorer bedreigt Windows XP

Microsoft heeft een beveiligingslek in Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10 en 11 aangetroffen. Deze browsers zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van het online verkeer, en deze gebruikers zijn nu kwetsbaar. De Amerikaanse gigant werkt aan een oplossing om het probleem te verhelpen, maar tot die tijd raden wij aan Internet Explorer niet op te starten. Gebruik tijdelijk een andere browser tot de patch gelanceerd is.

Microsoft omschrijft het probleem als volgt:

De kwetsbaarheid werkt doordat Internet Explorer toegang kan krijgen tot een verwijderd of verouderd object. Het gat zorgt er vervolgens voor dat het computergeheugen beschadigd raakt waardoor aanvallers toegang hebben tot de browser van gebruikers. Cyber-criminelen zouden dankzij deze kwetsbaarheid gebruikers naar een website kunnen lokken waar vervolgens schadelijke software geïnstalleerd wordt.

Een ander probleem is de grote schare Windows XP-gebruikers die een systeem hebben dat sinds deze maand niet meer ondersteund wordt door Microsoft. Eerder werd al vermeldt dat XP-computers meer risico lopen om getroffen te worden door aanvallen aangezien de software niet langer geüpdatet wordt.

Volg mij op Twitter via @SophieNotten

Bron: Microsoft

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden
Watch Now | La Ciudad Y La Ciudad HDTV 720p AC3 5.1 | spa torre del greco